Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΕΝΒΕΡ ΧΟΤΖΑ - ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ

Ρ.Σ. Τιράνων 1.5.85

Το προλεταριάτο, οι καταπιεζόμενες και εκμεταλλευόμενες μάζες υποδέχτηκαν την Πρωτομαγιά στις επάλξεις της προλεταριακής ταξικής πάλης. Αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή ενάντια στην καπιταλιστική καταπίεση και εκμετάλλευση, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας, ενάντια στον πόλεμο που ετοιμάζουν στον κόσμο οι δυο ιμπεριαλιστικές υπερδυνάμεις, οι ΕΠA και η Σοβιετική Ένωση, οι στρατιωτικές και πολιτικές τους συμμαχίες και οι σκοτεινές δυνάμεις του ιμπεριαλισμού και της παγκόσμιας αντίδρασης.

Στη φετινή Πρωτομαγιά, η εργατική τάξη και όλος ο αλβανικός λαός ήρθαν με τη μεγάλη θλίψη για το χαμό του πιο ένδοξου γιου της αλβανικής γης, αρχιτέκτονα της λευτεριάς, της ανεξαρτησίας και της ευημερίας που χαίρει ο λαός μας, σύντροφο Ενβέρ Χότζα.

Ο θάνατος του σύντροφου Ενβέρ Χότζα ήταν μια βαριά απώλεια για όλη την τίμια και φιλελεύθερη ανθρωπότητα, για όλο το προλεταριάτο και τους επαναστάτες στον κόσμο, γιατί σ' αυτόν είδαν τον έξοχο καθοδηγητή μαρξιστή - λενινιστή, το μεγάλο διεθνιστή.

Το Κόμμα Εργασίας Αλβανίας καθοδηγούμενο πάντα με θάρρος και διορατικότητα από τον σύντροφο Ενβέρ Χότζα εφάρμοσε πάντα και σε κάθε κατάσταση μια ταξική πολιτική των προλεταριακών αρχών. Εξέφρασε άφοβα, έξω από κάθε πολιτική ή οικονομική συγκυρία, τις σκέψεις και τις θέσεις του ενάντια σε κάθε εξωτερική υπαγόρευση ή πίεση.

Ο σύντροφος Ενβέρ Χότζα ήταν έξοχος και αλύγιστος μαχητής στην υπεράσπιση της λευτεριάς, της ανεξαρτησίας και της πλήρους και χωρίς όρους κυριαρχίας της πατρίδας μας καθώς και της υπόθεσης του επαναστατικού κινήματος, της εθνικής απελευθέρωσης και του σοσιαλισμού στον κόσμο. Η πολιτική αυτή αρχών, ειλικρινής και απόλυτα ανεξάρτητη και αυτές οι σωστές διεθνιστικές θέσεις έκαναν να ανέβει στο διεθνή στίβο το κύρος και το γόητρο της Αλβανίας.

Το κύρος που χαίρει η χώρα μας στον κόσμο, η ακλόνητη εμπιστοσύνη που εκφράζεται από τους τίμιους .ανθρώπους και τους επαναστάτες για τη συνέχιση του ελεύθερου, ανεξάρτητου και προλεταριακού δρόμου της σοσιαλιστικής Αλβανίας, στηρίζεται στο ότι ο σύντροφος Ενβέρ Χότζα σφυρηλάτησε το κόμμα και το λαό μας με τα υψηλά ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού. Ο σύντροφος Ενβέρ δίδαξε το κόμμα, τόνισε ο Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος σύντροφος Ραμίζ Αλία, να στέκει πάντα πιστό στα διδάγματα του Μαρξ - Ενγκελς - Λένιν και Στάλιν και σ' όλη την πείρα των επαναστατικών αγώνων του παγκόσμιου προλεταριάτου.

Οι μαρξιστές - λενινιστές και οι προλετάριοι επαναστάτες στον κόσμο εκτιμούν εξαιρετικά τις γενικεύσεις και τα συμπεράσματα θεωρητικής, πολιτικής και πραχτικής σημασίας του σύντροφου Ενβέρ Χότζα, χαρακτηρίζοντάς τα σαν μια μεγάλη βοήθεια στη δουλειά και την ταξική επαναστατική τους δράση.

Σαν έξοχος στοχαστής και αγωνιστής, πιστός συνεχιστής των κλασσικών του μαρξισμού -λενινισμού, ο σύντροφος Ενβέρ Χότζα πρόσφερε ανεκτίμητη συμβολή ολόπλευρη και απέναντι στο θεωρητικό θυσαυροφυλάκιο και στην παγκόσμια επαναστατική πραχτική, στο πλούτισμα και την παραπέρα ανάπτυξη της μαρξιστικής - λενινιστικής εχτίμησης και στις άλλες διαδικασίες εξέλιξης του σημερινού κόσμου.

Ο αγώνας και το πλούσιο έργο του σύντροφου Ενβέρ Χότζα σαν διεθνιστή είναι αφιερωμένο στην υπόθεση του προλεταριάτου, της επανάστασης, της εθνικής απελευθέρωσης και της κοινωνικής προόδου. Αυτό το τόσο ευρύ φάσμα της προβληματικής το πραγματεύεται με βάση τη θεωρία και τη φιλοσοφική μέθοδο του διαλεχτικού υλισμού.

Ο σύντροφος Ενβέρ Χότζα κατά τρόπο πειστικό, από επαναστατικές μαρξιστικές - λενινιστικές θέσεις, ξεσκεπάζοντας τις ρεφορμιστικές απόψεις και τις οπορτουνιστικές διαστρεβλώσεις σχετικά με το ρόλο και την αποστολή του προλεταριάτου υπερασπίζει και αναπτύσσει παραπέρα τη θέση σύμφωνα με την οποία μια από τις βασικές προϋποθέσεις για τη νίκη της επανάστασης και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού είναι ο ηγεμονικός ρόλος του προλεταριάτου σαν η πιο επαναστατική τάξη της κοινωνίας και ότι η στάση απέναντι του αποτελεί ένα από τα κεφαλαιώδη ζητήματα της επαναστατικής στρατηγικής της εποχής.

Κάτω από τη φωτεινή καθοδήγηση του σύντροφου Ενβέρ Χότζα, ο λαός μας πολέμησε με το όπλο στο χέρι ενάντια στο ναζιστικό φασισμό και τους ντόπιους προδότες και νίκησε. Οικοδόμησε τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία συντρίβοντας τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς και κράτησε ψηλά τη σημαία του μαρξισμού - λενινισμού.

Ο σοσιαλισμός και ο μαρξισμός - λενινισμός ζουν και θριαμβεύουν στην Αλβανία. Το λαμπρό παράδειγμα της Αλβανίας, ο αγώνας και η ύπαρξή της, το ανεξάρτητο σοσιαλιστικό κράτος, η προλεταριακή διεθνιστική στάση του Κόμματος Εργασίας Αλβανίας, την έκαναν μια πηγή έμπνευσης και παρότρυνσης για το σημερινό επαναστατικό και απελευθερωτικό κίνημα.

Η πολύ πλούσια κληρονομιά, στη θεωρία και στην πράξη, και οι υποθήκες που άφησε ο σύντροφος Ενβέρ Χότζα, η ζωή και το έργο του θα παραμείνουν σαν άσβηστη δάδα, που θα φωτίζει το λαό μας, σαν μεγάλη πηγή δύναμης και έμπνευσης για το προλεταριάτο και τις επαναστατικές δυνάμεις παντού στον κόσμο. Είναι μια ενθάρρυνση και μεγάλη παρότρυνση που θα πολλαπλασιάσουν τις δυνάμεις και θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη, την επαναστατική αισιοδοξία.

***

Δημοσιεύτηκε στην μπροσούρα

Η θεωρητική σκέψη του σ. Ε. Χότζα - Σημαντική συμβολή στο θεωρητικό εμπλουτισμό του Μαρξισμού-Λενινισμού.
Άρθρα (περιλήψεις) για τη θεωρητική Σκέψη του σ. Ενβέρ Χότζα που μεταδόθηκαν από το Ρ.Σ. Τιράνων -Εκδόσεις Επανάστασης, Αθήνα 1986

01dpvqku_thumb[3]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου